/Dauwtrappen 2020

Dauwtrappen 2020

Dauwtrappen, wat moesten we daar nou mee? Konden we misschien een alternatief verzinnen, waarbij we goed rekening houden met de maatregelen van de overheid?! Het was even puzzelen, maar we zijn er uit! We hebben een avond programma en een ochtend programma!

Woensdagavond 20 mei van 19:00u tot 20:30u zitten er een aantal vossen verstopt in Nibbixwoud, de vossen zijn verstopt binnen het gebied van de kaart (zie afbeelding). Bij elke vos krijg je een letter, met alle letters bij elkaar kan je een zin maken! De vossen zullen zowel van elkaar als van jullie 1,5 meter afstand houden, ook willen wij jullie vragen om niet met te grote groepen door het dorp te lopen. Staat er al een groepje bij een vos, neem afstand en wacht tot het groepje weer weg is of loop naar een andere vos. Tijdens de vossenjacht is de JoMeGiNi niet verantwoordelijk, de vossenjacht wordt door jullie zelf gelopen met eventuele begeleiding van een ouder/verzorger.

Dan de ochtend, waar het natuurlijk eigenlijk allemaal om draait! Donderdagochtend 21 mei zullen wij met een geluidswagen, leiding op de fiets en heel veel lawaai; door het dorp gaan! Normaal maken de kinderen hun ouders/verzorgers wakker, maar dit jaar maakt de leiding de kinderen wakker. Wij zullen om 06:00u beginnen met ons rondje en wij zouden het leuk vinden als de kinderen vanuit de voortuin of vanuit het raam ook veel lawaai maken; zodat we evengoed met elkaar het hele dorp wakker kunnen maken! Helpen jullie ons mee?

De route:

Gildehal, Dorpsstraat, Bessie, Dorpsstraat, Ganker, Dreef, Weidelaan, St. Matthijsstraat, Ganker, Wijzend, Spruit- Witlofkwekerij, Wijzend, Fietspad (Molenbad), Dorpsstraat, Weidelaan, Klaverweide, ’t Woud, Ganker, Oosterwijzend, Nuboxstraat, Driesprong, Cunerastraat, Nuboxstraat, Oosterwijzend, Rietgans, Sneeuwgans, Rietgans, Kolgans, Rietgans en op naar de Gildehal.

Wij hebben er zin in, tot dan!

Groetjes, de JoMeGiNi leiding